Inca o zi diferita!

Inca o zi diferita!

Inca o zi diferita!

Uite că am ajuns și la al doilea nostru proiect! De această dată ne-am oprit la 40 km de București, în Satul Negoești, Comuna Șoldanu, Jud. Călărași. Un loc liniștit, cu oameni nevoiași din diverse motive însă cu un director de școală și o echipă pedagogică foarte implicată și dedicată misunii de a schimba lumea prin educație.

A doua noastră ,,zi diferită'' va fi oferită celor 45 de copii din clasele I-IV, ai acestei școli.
Vor merge și ei în prima lor excursie. Da, ați citit bine, din nou și pentru ei este prima lor excursie!
Ne-am propus să le dăruim lor al doilea nostru proiect și împreună cu învățătorii lor și alături de voi să construim și pentru ei o aminitire frumoasă, în premieră, legată de capitala țării în care locuiesc.
Cei mici vor vizita Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Țiriac Collection și Grădina Zoologică ca obiective fixe.
De data aceasta am optat împreună cu Domnul Director pentru o abordare mai scolastica însă plină de însemnătate, istorie și cunoaștere pentru acești micuți, abordare care ne dorim împreună cu dascălii lor să îi ajute în parcursul educațional din anii următori.
Între ‘chestiile’ serioase vom încerca să facem și unul-două popasuri prin bătrânul București.
Către seara copiii se vor întoarce acasă, cu siguranță obosiți dar mai bogați cu amintirea și emoțiile primei lor excursii’.

Fragmentul de mai jos face parte din scrisoarea dascălilor lor și vorbește de la sine, mult mai bine decât am fi putut să o facem noi, motiv pentru care l-am și păstrat și îl împărtășim cu voi: "Şcoala Primară Nr. 1 Negoeşti, face parte din mediul rural și are un efectiv de 45 de elevi care provin din familii cu 1-8 copii, cu situaţie materială precară, majoritatea trăind din ajutorul social. Deşi localitatea noastră este situată la 40 de km de Bucureşti, majoritatea nu au părăsit localitatea, nevăzând niciodată o piesă de teatru sau un muzeu. Primim cu bucurie oportunitatea pe care o oferiţi elevilor noştri şi vă mulţumim anticipat!
Cu respect, cadrele didactice de la Sc. Primară Nr. 1 Negoeşti "